Artiest(en)
Locatie

Sjtuf is thuis

Sint-Christoffel, in Roermond ook wel Sjtuf genoemd, is een legende en de beschermheilige van alle reizigers. Sint-Christoffel werd in september 1982 als stadsreus verbeeld en liep mee in processies.

Sint-Christoffel geeft hét thuisgevoel aan de inwoners van Roermond. Hij is direct zichtbaar als je de stad binnenrijdt omdat hij trots prijkt op het middelpunt van de stad: de Christoffelkathedraal. Op de mural slaat Sjtuf zijn stok in de vruchtbare grond van Roermond, er groeien sinaasappelen aan die symbool staan voor alle talenten die er zijn, maar ook groeien. De bekende stralen die schijnen zetten Roermond in de schijnwerpers.

Samenwerkingspartners

Deze mural is de zesde van een reeks binnen het project ‘Limburg Murals’, een initiatief van stichting Limburg Straalt dat wordt gesteund door de Provincie Limburg. LET’S MAKE ART WORK zorgde voorde brug tussen kunstenaar, initiatiefnemer en partners. De mural is mede mogelijk gemaakt door Gemeente Roermond, Theater de Oranjerie en Cox&co.

Limburgse kunstenaar Daniël Heynen

Daniël (1984) zorgde voor de uitvoering van het project in Roermond. Hij is een getalenteerde grafische kunstenaar en houdt ervan om zijn werk persoonlijk te maken. Zo verbeeldde hij al vaker Roermondse iconen en andere typisch Limburgse elementen. Zijn werk varieert van verfijnde illustraties tot complexe digitale ontwerpen, waarbij hij vaak experimenteert met technieken en materialen. Daniël: “Het is mooi om te zien dat Theater de Oranjerie dit ontwerp omarmt en het wil laten vereeuwigen op hun muur. Voor mij persoonlijk is het een prestigeproject; om als ‘Remunjse jong’ het iconische beeld van Christoffel zichtbaar te maken in het straatbeeld van Roermond.”

De hotspots van

Roermond

Ontdek meer

andere Murals

HERINNERINGEN MAKEN IN MAASDUINEN

De schets voor de mural 'herinneringen maken in de gemeente Bergen' was gemaakt op basis van een participatiesessie in april en de opening stond gepland voor begin juli 2024.

MIJNVERLEDEN

Geleen kent een rijk mijnverleden, dat ten grondslag ligt aan de industrie en innovatie die nu in de regio te vinden is. In 1926 werd de Staatsmijn Maurits geopend. Een jaar later werd besloten om een verbindingsweg tussen het centrum, de Staatsmijn, het station en de nieuwe wijk Lindenheuvel te maken.

LÖSSKRACHT

Lösskracht brengt de Limburgse geschiedenis tot leven. Zo kun je ervaren hoe belangrijk de bandkeramische cultuur is geweest voor deze regio. Ruim 5000 jaar v.c. vestigden hier zich de eerste boeren die bekend werden door bandkeramische patronen op aardewerken potten.
"Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat."

Willy Keersemeekers

Maastricht

"Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat."

Willy Keersemeekers

Maastricht

Wil je iets vragen?

Vraag maar raak

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Onze partners